AP-Tilapalvelu


Urakointia maatiloille

AP Tilapalvelu Oy Tarjoaa apuaan maatiloille Kaustisen seudulla. Pääasiallinen toiminta liittyy maatilojen koneurakointiin mutta toki autamme mieluusti muitakin aikataulun niin salliessa.

Lietteen siirto ja multaus

Käytössä on tehokas laitteisto, jolla hommat hoituvat sujuvasti. Liete siirtyy ja sijoittuu peltoon Agronicin 20 m³ -vaunulla, joka on varustettu kiekkomultaimella. Agronicin 3-akselinen HXA-vaunu on ketterä ja varustettu rengaspaineen säädöllä, joten pellon pintapaine saadaan pidettyä mahdollisimman pienenä.

Pellon muokkaus ja kylvö

Kevytmuokkaus hoidetaan tehokkaasti Amazone Catros 5501T:llä, joka on myös voidaan varustaa pneumaattisella piensiemenkylvökoneella, jolloin nurmen uusinta voidaan hoitaa samalla koneella heti muokkaamisen jälkeen. Yleensä on parempi muokata pinta ensin ja kylvää heinänsiemen sitten muokatulle pinnalle. Tarvittava esimuokkauksen määrä tietysti riippuu pellon kunnosta sekä pinnan sitkeydestä ja kosteudesta.

Suorakylvö hoidetaan VM-suorakylvökoneella yhteistyössä Korjaamopalvelu Tastulan kanssa, kumpi paremmin sattuu pellolle joutamaan.

Piennarvesakoiden murskaus

Piennarmurskaus hoituu siististi ja tehokkaasti Elhon Sidechopper 520 pro:lla, jolla yltää tarvittaessa myös ojan vastapenkalle ja korkeammallekin oksistoon. Koneessa on vasaraterät, joten reilumpikin puska katoaa kohtalaisen hyvin. Mikäli pientareella on isompaa polttopuuta, niin se kannattaa kerätä talteen etukäteen ennen murskausta.

Kaivinkonetyöt

Volvon tela-alustainen HC210 kone on varustettu pitkällä alavaunulla ja leveillä teloilla, joten pehmeämmätkään paikat eivät heti tuota ongelmia. Koneeseen löytyy perus-, kuokka-, luiska- ja pohjakauhan lisäksi mm. kantohara, salaojakauha sekä salaoja-aura, joten salaojitustakin voidaan pienissä määrin toteuttaa. Koneeseen voidaan kiinnittää myös tasolaserlaitteet, jotta salaojien kaadot saadaan tarkemmin kohdalleen. Isommat kaivuu-urakat jätetään kuitenkin muiden toimijoiden tehtäväksi. Pienempiä hommia voidaan tehdä kun muilta töiltä joudetaan.

Metsän harvennus

Metsän harvennukseen on käytössä pieni nelipyöräinen Sampo 1046X -harvesteri, joka on omiaan ensimmäisiin koneella tehtäviin harvennuksiin. Puut voidaan myös ajaa tien varteen Logset 405F -ajokoneella.

Energiapuun korjuu

Kaivuri voidaan varustaa energiapuukouralla, jolla on helppo perkata jokien ja valtaojien varsilta isommaksi päässeet energiapuut.

Lanaus / polanteen poisto

Stark-tappiterällä varustetulla lanalla saadaan tarvittaessa kovakin polanne irrotettua joko tieltä tai pihalta.

Tarkoitus on hoitaa hommia olemassa olevalla kalustolla ja sen lisäksi voidaan tarjota apua kaikenlaisiin tehtäviin esimerkiksi asiakkaan kalustolla, sikäli kun aikaa riittää. Jos sinulla on työ, joka kaipaa tekijäänsä niin soittele, autamme mielellämme.

Yhteystiedot